30 Mart 2016

GÖBEK BAĞI

Önce plasenta gitti ardından son parça olan göbek bağı. Aramızdaki son somut parçaydı...o da düşüp gitti...yok canım ne duygulanması...oğlum doğalı yedi ay bitti ve ben hala bu parçayı ne yapacağımın kararsızlığını yaşıyorum. Şu an bir kutunun içinde dolapta duruyor. Dün yine elime geçti ve ben sanki çok derin bir mevzuymuş gibi düşünüp hayıflanıp durdum. Aslında söylenen,önerilen  çok fazla şey var ama hepsinin batıl olduğunu biliyorum. Bazen yok canım öyle hurafe işlerle uğraşamam diyorum. Bazen de amaan nolcak sanki o kadar söylendiğine göre vardır bir hikmeti diyorum. Yani elimde bulunan küçücük bir parça başıma dert oldu. Artık ne yaparsam içim rahat etmeyecek gibi. Zaten o kadar çok alternatif varmış ki insan hangisini seçeceğine karar veremiyor. O kadar farklı, ilginç şeyler duydum ve okudum ki resmen şaşırıp kaldım. Neler mi yapılmış :


- Eğitimli,okumuş olsun diye üniversite bahçesine gömenler. (Bu konuda sınırları aşanlar bile varmış, Amerika'ya gönderenler mesela:))



-Evine bağlı olsun diye evde saklayanlar. 



-Devlet işinde çalışsın, büyük adam olsun diye bir devlet kurumunun bahçesine gömenler. (Bilemedim! Aklıma hemen KPSS geldi.)



-Dini bütün, güzel ahlaklı olsun diye cami avlusuna gömenler.



-Adaletli olsun diye Adliyenin bahçesine gömenler.



-Hacca ya da umreye gidenlere verenler.



-Kur'an-ı Kerim içinde saklayanlar.



-Kardeş varsa ayrılmasınlar diye ikisini birlikte gömenler.



-Denizler gibi engin, sonsuz olsun diye denize atanlar.



-Uzun ömürlü olsun diye fidan dikip dibine gömenler.



-Bol bol baba parası yesin diye babasının ceketinin cebinde saklayanlar. (Güldüm ama yaa:))



-Annesine bağlı olsun diye annesinin çantasında taşıyanlar.



-Kızlarınkini gezenti olmasın diye kapı eşiğine gömenler; erkeklerinkini coşup,çağlasın diye dereye atanlar.



-Not yazıp,şişeye koyup denize atanlar.



-Miami'de plaja gömenler.



-Karadeniz'de çay bahçesine gömenler.



-Uzun ömürlü ve sağlam olsun diye çınar ağacının altına gömenler.



-Mevlana türbesinin bahçesine gömenler.



-Paşa olsun diye askeriyenin bahçesine gömenler.



-Bu zamanda yabancı dil şart diye İngilizce sözlük arasında saklayanlar:))



yaa nasılmış?? Ne kadar fazla şey var yapılabilecek değil mi? Kararsızlık yaşamakta, arada kalmakta haklıyım yani. Bazıları çok ilginç, bazıları komik, bazıları 'yok artık'. Ama bunları yapanları eleştirecek değilim herkesin kendi tercihi,göbek onların bağı onların sonuçta :) 

Peki ama ben ne yapacağım?
Yukarıdaki niyetlerden çoğunu elbetteki istiyorum. Okusun,büyük adam olsun,adaletli olsun,güzel ahlaklı olsun,annesine bağlı olsun,ailesine bağlı olsun,ömrü uzun olsun,coşsun,çağlasın,taşsın ama sadece birini nasıl seçebilirim ki. Bu kadar çok alternatif varken çöpe atasım da hiç yok. 
Kaynatıp suyunu farklı yerlere döksem olmaz mı ki...
Bilmiyorum.




30 yorum:

  1. Ben Kur'an torbasında sakladım yıllarca sonra bir caminin bahçesine taş altına sokuşturmuştum :) yeni doğduğunda bağışı falan olsa keşke :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay gercekten keske olsa:) insan iste illa ki kendince bir sey yapiyor. Niyetiniz tutsun insallah:)

      Sil
  2. Bunlarin icinde cidden cok komiklerde varmis :) adliye fikri cok urkutucu geldi burdaki adliyelere adaletli olsun diye atmamak lazim zira farkli sonuclar olabilir :/ bende guya hiccc inanmamm sacmalik bunlarin hepsi diyenlerdenim ama nerdeyse amerikaya yollucaktim :) annelik delilik diyolar iste ben oyum :) bogazici universitesinde karar kılmıstım nihayetinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalim niyetiniz tutsun insallah sizin de :) amerika fikri gercekten delilik olcakmis:) adliye konusunda da hak veriyorum o ise hic girmemek lazim...

      Sil
  3. Her ne kadar bu konuya uzak olsam da (şimdilik) çok değişik fikirler varmış. Aralarından birkaç tanesini duymuştum ama bazılarına çok güldüm :) Kaleminize sağlık! Sağlıklı, mutlu büyür inşallah ve niyetleriniz tutar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin insallah... Evet bazilarina ben de çok guldum,durumu fazlaca abartanlar olmus demek ki:) yorumunuz icin tesekkur ederim. Sevgiler...

      Sil
  4. Bizimkilerinkini ne yaptıydık hiç hatırlamıyorum şimdi. Hahaha. İlgili anne örneği. Deniz veya toprak en güzelleri gibi geldi bana. Nehir de güzel, hayatı çoşkulu yaşasın ne yapıyor olursa olsun. Çanta içleri hiç hoş,gelmedi, bi rahat bırakın çocuğu, gitsin kendi yoluna kardeşim :)

    Hımm sanırım hava alanında babası bi yerlere attıydı bak öyle bir şey hatırlar gibi oldum şimdi, bizim oğlan ondan mı dünyanın diğer ucuna gitti yoksam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki listeye hava alaninda bir yerlere atanlari da eklemek lazimmis;) deniz ve toprak konusu bana da en sicak gelenler...bu arada oglunuzu Allah kavustursun. Sevgiler:)

      Sil
    2. Demek ki listeye hava alaninda bir yerlere atanlari da eklemek lazimmis;) deniz ve toprak konusu bana da en sicak gelenler...bu arada oglunuzu Allah kavustursun. Sevgiler:)

      Sil
  5. Ben de bunları duydum ama sadece anı olsun diye saklıyorum. Başka bir amacım yok;)() ama acaba mı dedim yani? ;)

    YanıtlaSil
  6. Ben de bunları duydum ama sadece anı olsun diye saklıyorum. Başka bir amacım yok;)() ama acaba mı dedim yani? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hep o acaba'da takili kaldim iste :) neyse niyet onemli diyelim biz :)

      Sil
    2. Ben de hep o acaba'da takili kaldim iste :) neyse niyet onemli diyelim biz :)

      Sil
  7. Öyle şeylere inananlardan değilim ama inanlarada saygım sonsuzdur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı cümleyi kuruyordum ama bebek olduktan sonra insanın içine bir kılçık düşüyor. Bütün ritüelleri yapasın geliyor sanki:)

      Sil
  8. Mimami'de plaja gömmek:)))ilahii yaa neler çıkartmışlar:)))valla bu tür şeyler eskiden var mıydı, yeni mi türedi inanın bilmiyorum ama göbek kordonu ile göbek bağı aynı şey mi? Eğer aynı şeyse, ileride kök hücre olarak kullanıp, hayat kurtarıyor diye duymuştum. (Anne olmadım hiç o yüzden bilmiyorum sadece bir yerde okumuştum çok ilgimi çekmişti.
    Güle güle büyütün bebeğinizi, Allah analı, babalı büyütsün. :) Amin.

    YanıtlaSil
  9. Yorumumu yazdıktan sonra aklımda yanlış kalmış olmasın, sizi yanlış bilgilendirmeyeyim diye kontrol ettim doğruymuş. :) Hastanenin bankasına bağışlanırsa hayat kurtarıyormuş, ileride kendi ikinci bebeğinizin ya da bir başkasının...:)

    http://www.sabah.com.tr/saglik/2013/10/05/gobek-bagi-hayat-kurtardi

    YanıtlaSil
  10. Böyle bir konuyu daha önce duymamıştım. Farklı açıdan değerlendirip böyle bir bilgi verdiğiniz için teşekkürler...Mutlaka araştırıcam bu konuyu. Güzel dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler...Sayfamda sizi görmek çok güzel :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Bende atmanın doğru olmayacağını düşünerek saklayanlardanım diğer alternatifler inandırıcı gelmiyor hiç. Ama miami de plaja gömmenin amacını çözemedim :) bilen varmı acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) onun amacini ben de cozemedim zehra hanim. Bazilarinin bir amac dogrultusunda yaptiklarini sanmiyorum. Zira votka sisesinde bakleteni bile duydum :)) sevgiler...

      Sil
    2. :) onun amacini ben de cozemedim zehra hanim. Bazilarinin bir amac dogrultusunda yaptiklarini sanmiyorum. Zira votka sisesinde bakleteni bile duydum :)) sevgiler...

      Sil
  12. nereye gömdüün. ben olsam doğaya gömerdim. denizli ormanlı dağlı bi yerde yaşasın rahat nefes alsındıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha hala bişey yapamadım duruyor öyle cekmecede. Kıyamıyorum ya,kurtlancak en sonunda:)

      Sil
  13. Ooo neler varmış neler :)
    Annem üniversite bahçesine gömdürmüştü bizde.Tabiki batıl inanç ama insan yapıyor işte.
    Yüreğinden hangisi geçiyorsa onu yap bence ve yaparken diğer istediklerinide aklından geçir.İyi niyet herzaman kazanır.
    Saglıklı,iyi gunlerde büyüt yavrunu.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 😊 bakicaz artık bir çaresine. Gönlüm hep benimle kalmasından yana ama:)

      Sil
  14. Bence parçalayın farklı yerlere gömün hepsinden biraz olsun :)) Şaka bir yana Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin kardeşim inşallah. Bence de hepsinden biraz olmalı:)

      Sil
  15. Baba parası yemesin,bence babasının ceketinin cebine koymak iyi fikir değil :)

    YanıtlaSil