3 Nisan 2016

BEBEK BİSKÜVİSİ YAPIMI

Her aşaması ayrı bir heyecan, ayrı bir macera, ayrı bir arayış olan 'anne-bebek' maceramızın yeme -içme kısmındayız. Havuç,patates püresiyle başlayan çeşitli meyve püreleriyle yoğurtla devam eden menümüzü de biraz genişletmek durumundayız...
Her şeyin en organiğini bulmalıyım, en katkısızını yedirmeliyim gibi 'en en en...' bir anne değilim bu konuda nirvanaya ulaşmak için kendimi yoğun stres altına sokmaya ve bunu da bebeğime yansıtmaya pek niyetim yok. Ancak ben de elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Bazı ürünlerle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi olduğunu düşünerek bazen kendimce çaba içine giriyorum. Bisküvi durumu da aynen böyle...Aslında 'cici bebe'ye bayılan birisi olarak bebeğime de vermeyi düşünüyordum. Bu tarz bisküvi yerine geçebilecek şeylerin evde de yapılabileceğini öğrenince denemeye karar verdim. 
Tarifi sizlerle de paylaşmak istedim. Çünkü anne olmak kendi ellerinle yaptığın yiyecekleri bebeğine yedirirken büyük zevk duymak; blog yazmak da deneyimlediğin konuları paylaşıma sunarak aynı zevki yaşamaktır :))

Tarife geçiyorum ;

Malzemeler:
-  1 çay bardağı tam buğday unu
-  1 çay bardağı pirinç unu
-  yarım çay bardağı irmik
-  2 yemek kaşığı tereyağı
-  2 yemek kaşığı yoğurt
-  2 yemek kaşığı pekmez

Malzemelerin hepsini karıştırma kabına alıyoruz.

Malzemeleri karıştırıp hamurumuzu elde ediyoruz.


İstediğimiz ebatta şekiller verip tepsiye diziyoruz. (ben bayağı taklitçilik yaptım :))

170* sıcaklıkta 30 dakika pişiriyoruz.


Ve bisküvilerimiz hazır :)
 İlk önce "hhııımmm güzel koktu" diyerek evde dolanıp duran babaya tattırıyoruz :)) Daha sonra "bayağı güzel olmuş,tereyağı ne güzel tat vermiş" diyen babanın gazına gelip mutlaka biz de yiyoruz:)) Ayak üstü yavrucağın bisküvilerinden 3-5 tanesini yok ediyoruz :)) 
İşte ne kadar kaldıysa onları da kavonaza koyarak buzdolabında muhafaza ediyoruz.

NOT: Paket halinde aldığımız cici bebe bisküvilerinden elbette ki çok farklı bir tadı var.
          Çok sert bir yapısı oluyor. (Bisküvi sonuçta)
          

           Ben ufak ufak parçalara ayırıp üzerine biraz sıcak su döküyorum,yumuşuyor;daha sonra da içine istediğim malzemeyi karıştırarak yediriyorum. Oğlum çok da seviyor :)

           Ya da eline veriyorum sert sert diş etlerini kaşıyor. Arada da biraz biraz yemiş oluyor tabi. Ama benim verdiğim şekil ele verilmesine çok uygun değil sanki. Hepsini ağzına sokabiliyor :) O da biraz panik yaratıyor :))


          İşte bu kadar... Belki denemek isteyen olur...

          Teşekkürler....




34 yorum:

  1. bu faydalı çalışmalarınız bir çok annelerin işine yarayacak nitelikte olduğu kanısındayım. herşeyi hazır bulmaktansa kendimiz de üretmeliyiz.
    Akıcı ve eğlenceli uslubunuzla yazıyı keyifle okudum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim faydali olur...zaman,imkan,durum uygun oldukca bir seyler uretmek cok keyifli...guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)

      Sil
    2. Umarim faydali olur...zaman,imkan,durum uygun oldukca bir seyler uretmek cok keyifli...guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)

      Sil
  2. Emeğinize ve güzel anne yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık ,irmiği koymazsanız sertlik ortadan kalkar yumuşak bir bisküvi olur. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dahaki sefere de oyle deneyeyim.oneriniz icin tesekkurler.sevgiler :)

      Sil
    2. Bir dahaki sefere de oyle deneyeyim.oneriniz icin tesekkurler.sevgiler :)

      Sil
  4. Çok güzel, elinize sağlık, kuzumun bebekliği aklıma geldi, (kuzum derken ilk doğan yeğenim)bildiğiniz sarı havanda bisküvitleri ezerdik, sonra sütle karıştırıp yedirirdik. :))))hey gidi günler...güle güle yesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetle yesin daha doğrusu:))

      Sil
    2. Cok tesekkur ederiz. Valla o kadar ugrasiyoruz afiyetle yesin tabi bizim kuzu da :) iste zamanla her sey degisiyor. Yeni seyler ogreniliyor,farkli bilgiler ortaya cikiyor...bilmiyorum ki bircok seyde ayrintiya gidildikce sorunlar mi artiyor? Bazi konularda geleneksel yontemler birakiliyor ancak yetisen nesiller de bir o kadar sagliksiz,problemli oluyor ne yazik ki...insan celiskide kaliyor bazen...en guzelini yapmissiniz ben de cok severdim sutlu biskuviyi :))

      Sil
  5. Merhaba, ellerinize, anlatımınıza sağlık ne güzel anlatmışsınız. Çokta güzel görünüyor :) bu arada kuğuya katılıyorum irmik koymazsanız ağızda dağılan bir büsküvi olur naçizane tavsiyemiz kuğuyla beraber :) sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yorumunuz icin tesekkur ederim :) tavsiyeniz icin de tesekkur ederim :) dikkate alicam mutlaka...sevgiler :)

      Sil
    2. Guzel yorumunuz icin tesekkur ederim :) tavsiyeniz icin de tesekkur ederim :) dikkate alicam mutlaka...sevgiler :)

      Sil
  6. Ayyy ne ugrastik bu biskuvilerle.Neyse ki 3.5 yasina geldi oglum da gectik bu donemleri. Yine de arada yapip eline vermekte fayda var benim oglum gibi yemeyi sevmeyen cocuklara. Hazirlarin icinde bir suru katki maddesi en guzeli ev de yapilanlar. Guzel bir paylasim olmus. Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  7. Ayyy ne ugrastik bu biskuvilerle.Neyse ki 3.5 yasina geldi oglum da gectik bu donemleri. Yine de arada yapip eline vermekte fayda var benim oglum gibi yemeyi sevmeyen cocuklara. Hazirlarin icinde bir suru katki maddesi en guzeli ev de yapilanlar. Guzel bir paylasim olmus. Tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bayagi yol katetmissiniz biz daha basinda sayiliriz :) guzel omru olsun oglunuzun...evet evde yapilabilecek durumda olan gidalari denemekte fayda var. Yemeyen cocuk da eminim cok zor oluyordur. zamanla alisir umarim...yorumunuz icin tesekkurler... Sevgiler :)

      Sil
    2. Siz bayagi yol katetmissiniz biz daha basinda sayiliriz :) guzel omru olsun oglunuzun...evet evde yapilabilecek durumda olan gidalari denemekte fayda var. Yemeyen cocuk da eminim cok zor oluyordur. zamanla alisir umarim...yorumunuz icin tesekkurler... Sevgiler :)

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bir aksilik olmazsa bu aksam deneyecegim. Sonuclari yazarim.elinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) memnun olurum tabi sonucu yazarsan...yorumları okudun mu bilmiyorum ama siyah kuğu ve zehra içinde irmik olmazsa daha yumuşak olacağını yazmışlar...ben o şekilde denemedim henüz,istersen öyle de yapabilirsin. kolay gelsin :) sevgiler...

      Sil
    2. Minik, dişlerini kaşıyabilsin diye sert olması tercihimdi, irmiği koydum. Bana göre gayet lezzetliydi ama küçük prens sevmedi maalesef :( Elimi kolumu bağlıyor bu iştahsızlık.

      Biz afiyetle yedik :)

      Sil
    3. Ahh minigim ya insallah istahi acilir da damagini saran yiyecekler bulursunuz.
      Size de afiyet olsun :) sonucta ziyan olmamis,faydali bir atistirmalik :)
      Yorum icin tesekkur ederim :)

      Sil
  10. Çocuklar evde kek yada kurabiye çok yiyorlar ve elimden geldiğince devamlı birşeyler yapıyorum, atıştırmalık olmadan olmuyor...
    Tarifi mutlaka deneyeceğim...Ellerine sağlık...
    Takibede aldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim... Biz sevdik insallah siz de begenirsiniz :) ayrica hos geldiniz sayfama çok memnun oldum :)

      Sil
  11. merhabalar!
    yazıyı tekrar okudun :)
    Önce evin içinde dolanıp duran babaya tattırdık burası çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden merhaba :) ne guzel olmus tekrar gelmissiniz ben de mutlu oldum :) evet tattirmak zorundaydik :)

      Sil
  12. Ellerinize sağlık :) İlk fırsatta tarifinizi deneyeceğim. Blogunuzu listeme ekledim :)

    YanıtlaSil
  13. Harika, çok sağlıklı...!
    Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. .)) Kac yaşına geldim hala severim ya .))

    YanıtlaSil