4 Kasım 2017

VAN KEDİSİ EVİ


Yine bir Van yazısı...Yeni bir Van güzelliği...
Bence meşhurlukta otlu peynirin önünde durması gereken Van kedisi...
Bembeyaz uzun tüyleri, kabarık kuyruğu, sevecen tavrı ve uysal haliyle çok sevimliler. Tabi onları farklı kılan iki gözünün de farklı renkte olması. Öyle güzeller ki...
Bizi ilgilendiren kısmı elbette ki göz renkleri değildi...
İlgilendiğimiz kısım oğlumuzun kedi sevgisiydi :)
Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi olduğunu ve halka açık bir yer olduğunu öğrendiğimizde çok sevindik. 
İlk ziyaretimizi geçen sene yapmıştık...
Aradan bir sene geçtikten sonra tekrar gitme fırsatını bulduk. Geçtiğimiz günlerde bu pek sevimlilerle oğlumuzun kucaklaşmalarına şahit olduk :)
Mekanda kediler için ana binaya bağlı iki açık alan ve ana binanın içinde bulunan kapalı alan mevcut. Açık alandaki kedileri tel örgülerin arkasından inceleme ve sevme imkanı var :)
Binanın içinde bulunan alanda da yine koruma perdesinin arkasından görme imkanı olduğu gibi orada satılan ıslak mamadan alarak kedilerin yanlarına girme imkanı da var. Yani bizim oraya gitmemize sebep olan imkan :)
Poyraz uzaktan sevmelerden hiç tatmin olmadı pek tabi. Bir mama aldılar ve babasıyla birlikte ayaklarında galoşlar kedilerin yanına girdiler...Ama nasıl bir coşku, nasıl bir mutluluk...Hemen bir tanışma faslı yaptı tabii bizimki sonra da "benden korkmayın tediler :)) kaçmayın, mama getirdim sizeee"  sözleriyle kedileri kendisine çekmeyi başardı. Daha doymadılar diyerek birkaç paket mamayla kedilerin gönlünde taht kurdu. Sonra gelsin yakalamalar, sarılmalar, öpmeler :) 
Kediler gerçekten fazlaca uysal...gerçi bizim sorunumuz kedilerden çok Poyraz'dı...Elbette sevgisinin ayarını bilemiyordu...kuyruktan yakalayıp çekme isteğine en uysal olan kedinin bile tepkisiz kalacağını sanmıyorduk...
Neyse ki sorunsuz bir şekilde çok güzel vakit geçirdi...Şimdi sık sık o günkü maceralarını anlatıyor. Anlatırken bile aynı coşkuyu yakalıyor. "Tekrar ne zaman gidicez?" soruları bitmiyor tabi:)
Kesinlikle gidilesi, görülesi bir yer. Üniversite bünyesinde bakımları, kontrolleri yapılmış kedilerle çocukları buluşturma imkanı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum...Yine söylüyorum isterseniz gelin görün :)


NOT: Bu yazıda ;belki geçmiş yaşantılardan kalan kedi korkusu 
yüzünden restoranların açık alanlarında yemek yemek istemeyen bir annenin aynı korkunun oğluna miras kalmaması için verdiği uğraşlar mevcut. Desteği için eşime çok çok teşekkür :)

Sevgiyle...





37 yorum:

  1. ben de bayılmıştım Van'daki Kedi Evine :) Yavru kedilerden gözümü alamamıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok beğendik ama çok küçük yavruları göremedik malesef:)

      Sil
  2. Ay inanamıyorum! Benim de kedi fobim var, son kısmı görene kadar Van'da yaşadığınıza şaşırmıştım, biz de Ağrı'dayız bir yıldır. Son kısımda ise kedi fobisini görünce Van konusunu unuttum :):) Blogumda yazmıştım daha önce, hiç memnun olmadığım ve tedavi olmak istediğim kedi fobim mevcut. Keşke sizin gibi üstesinden gelebilsem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam üstesinden gelmiş sayilmam malesef hala çok yakın temasta bulunamiyorum...zamanla biter belki korkum. Biterse de oğlumun sayesinde olur zaten:) biz de bir yıldır Van dayiz ,yakıniz demek ki:) sevgiler 💕

      Sil
  3. Maşallah:) Çok tatlı evladınız.Kedilerle haşır neşir olması harika ki kedilerde en özelinden yani. Of bende kedi değil köpek korkusundan lokantalarda dışarda oturamam.Gözüm öyle etrafı kollar var mı sağda solda diye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bu korkularimiz zamanla biter gider:) çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz ve yorumunuz için sevgiler 💕

      Sil
  4. Yaaa ne tatlı maşallah bende tam bir kedi severim

    YanıtlaSil
  5. Merhaba iadeyi ziyarete geldim 😊 Doğu Anadolu Bölgesinde çoğu yeri gezdim fakat Van’a gitmedim inşallah bir gün gitmek nasip olur 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz 😊 inşallah yakın zamanda nasip olur ve görürsünüz buradaki güzellikleri de 😊 sevgiler 💕

      Sil
  6. Yüreğimden vurulduğum için yorum yapamıyorum :*

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel anlatmışsınız. İnşallah bir gün Van'a gidersem mutlaka gideceğim. Ayrıca Kelebeğin Keşif Etkinliğinden geldim. Sayfanızı severek takibe aldım. Bende sayfama beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz 😊 begenmenize sevindim, teşekkürler yorumunuz için 😊 ben de geliyorum ziyaretinize...

      Sil
  8. van kedileri gerçekten de muazzam güzeller , dediğiniz gibi ne yazık ki bu da tanıtamadığımız özelliklerimizden biri. Anneyi benim için de tebrik eden , büyük fedakarlıklar annelerin işi , ufaklığın bu zamanlarındaki sevgisi ömürlük olacaktır diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur:) öyle çok sahip olduğumuz ama farkına varamadigimiz guzelliklerimiz var ki...hepsi hak ettiği değeri bulur inşallah bir gün:)

      Sil
  9. Van ne çok özelliğe sahip bir yer. Kahvaltısından, kedisinden, sodalı gölündeki incili kefalinden, Van Gölü canavarı artık unutulsa da bir zamanlar gazete sayfalarından ortalığı nasıl kasıp kavurduğuna. Doğu çok güzel. Gördüğüm yerleri hep öyleydi.

    Keşke Ankara kedisi, Ankara tavşanı, Ankara keçisi içinde böyle yerler açıldığı üzerine bir gün yazılar yazabilsek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Van çok yönlü bir şehir gerçekten...fiziki ve kültürel zenginliği oldukça fazla. Gerçi ülkemizin geneli öyle zaten. Bütün güzel değerlerimiz hak ettiği ilgiyi görür inşallah...
      Ankara,benim memleketim:) saklı kalmış bütün güzellikleri gün yüzüne çıksın inşallah. Kedisi,tavşanı,keçisi sadece buzdolabı süsü olan objelerde mevcut malesef...umarım bu konularda çalışmalar yapılır da zevkle gidip görüp yazarız:) sevgiler 💕

      Sil
  10. Ne güzell. Bir sürü Van kedisi bir arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini bir arada görme imkanı çok güzel:) teşekkürler Arif Bey...

      Sil
  11. Aa! ne güzelmiş van kedisi evi..çok beğendim.. :) Vanda olsaydım kesin giderdim..çocuklar için güzel bir yer..tanıtım için sağolun,sayenizde öğrenmiş olduk.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukların yakınlaşması için gerçekten güzel bir imkan. Belki bir gün gelip görmek nasip olur size de. Yorumunuz için ben teşekkür ederim:)

      Sil
  12. Çocuklar çok seviyorlar kedi ve köpekleri ya 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmekten öte bir de hemen arkadaş oluyorlar:)

      Sil
  13. Ne hoş bir yermiş. Peki kedi sahiplenilebiliyor mu oradan?
    Kedileri pek severiz, çocukların kedilerle (ev hayvanlarıyla) büyümeleri çok güzel bir şey. Biz hep sokaktan sahipleniyoruz, o yüzden hiç cins kedi bakmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahiplendirme olduğunu sanmıyorum. Biz nasıl alabilecegimizi sorduğumuzda bize fiyatlarından bahsettiler. Hatta fiyatları da göz renklerine göre değişiyormuş. Ama ev için çok uygun bir cins sanki, bayağı uysallar:)

      Sil
    2. Cins kediler genelde daha sakin olur ancak hassastırlar. Bazı cinsler çabuk hastalanır mesela.

      Sil
  14. Gitmeyi çook istedim şimdi yazını okuyunca. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi çık gel:)) umarım görmek nasip olur:) sevgiler...

      Sil
  15. Kedi de Poyraz da pek sevimli.Maşallah onlara :)

    YanıtlaSil
  16. Oy maşallah ona :) Ne güzelmiş ya . Çocuklar rahatlıkla kedilerle oynuyor . Siz de muhteşem bir ailesiniz sizi gönülden tebrik ediyorum . Oğlunuza verdiğiniz emeği ilgiyle takip ediyorum :) Kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşüncelerin için teşekkürler 😄 sevgiler bizden💕💕

      Sil
  17. Ayyy bayıldım ne güzel bir yermiş. Kedileri bende çok severim.

    YanıtlaSil
  18. Bizim hatunla evlat kediyi 20 metre uzaktan görüp ayağa fırlıyorlar. Biz gelmeyelim en iyisi... :)

    YanıtlaSil