6 Ağustos 2017

MERAKLI MİNİK DERGİSİ

Oğlum şu an iki yaşında ve biz neredeyse ilk birkaç aydan sonra kitapları ona yakın tutmaya çalıştık. O da algılamaya başladıktan sonra sürekli meraklı gözlerle sayfaları incelemeye çalıştı. Daha sonra minik parmaklar girdi devreye...sayfa çevirmeye bayıldı...Oturup kendi kendine bile vakit geçirebiliyordu kitaplarla...Eminim kitaplardaki her ayrıntıyı bizden iyi biliyordu...
Sonraları seçmeye başladı...belli ki bazı kitaplar daha fazla ilgisini çekiyordu...Ve biz mümkün olduğunca farklı kitaplarla tanışsın istiyorduk. Farklı resimlere baksın, farklı hikayeler dinlesin, resimlere bakarak biz ona farklı hikayeler uyduralım:) Kitapları alırken üzerinde yazan yaş aralığını pek önemsemedik açıkçası..bizim tercihimiz bu yönde oldu. belki de oğlumuzun yönlendirmesiyle bu duruma takılmadık. Çünkü üzerinde 0-1 yaş aralığı olan dokun-hisset kitabına ancak bir yaşından sonra dokunmak istedi. Hal böyle olunca biz de yazılana göre değil oğlumuza göre seçim yaptık.
Kitapçıda kitap arayışında olduğumuz bir gün gözüm dergi standına takıldı. Rengarenk çocuk dergileri.. Birkaç tanesine göz ucuyla baktıktan sonra incelemek bile istemedim...Çocukların bütün dünyasını çepeçevre sarması için abartılmış çizgi film kahramanları ve dergileri...
O sırada Meraklı Minik Dergisini fark ettim kısa bir süre inceledikten sonra alıp çıktım... Oğlum bir buçuk yaşındaydı ve dergi üç yaş üzeri içindi:) Olsundu :)
Eve gelip ayrıntılı inceledim ve fazlaca beğendim..Tam benim istediğimdi...Her ay belli bir konu...O konuyla ilgili açıklamalar...Güzel çizimler...gerçekçi resimler... konuyla ilgili hazırlanmış oyunlar...Dergiye ek olarak verilen eşleme kartları...posterler...vs.
İnternette de araştırdım ve abone olabileceğimi öğrendim...
Yıllık 60 TL gibi makul bir fiyata abone oldum.
Daha bir yılımız dolmadı...Bu zamana kadar gönderimle ilgili hiçbir sorun da yaşamadım. Hala her ayın başında, özellikle ben, konu ne olacak, neler yapacağız diye merakla bekliyorum.

Gelelim dergimize...

*Dergi TÜBİTAK yayınlarına ait...
*Sayfa sayısı 33
*Ağustos 2017, derginin 128. sayısı
*Satış fiyatı 4 TL
*Her ay dergiyle birlikte belirlenen konuya ilişkin eşleme kartları, renkli çıkartmalar, yine konuyla ilgili hazırlanmış bir oyun ve posterler veriliyor.
*Sayfa düzeni ve ele alınan konunun dergi içindeki sayfalara dağılımı bence çok başarılı. Konuya başlangıç yapılan ufak bir yazıdan sonra ilerleyen sayfalarda ayrıntılar yer alıyor. Aralara serpiştirilmiş bilmece, bulmaca tarzı oyunlar eğlenceli hale getiriyor.
* "Çok merak ediyorum" kısmında bir önceki ayda belirledikleri konuya istinaden soru gönderen çocukların soruları cevaplanıyor.
* "Haydi mutfağa" kısmında yine belirlenmiş konuyla ilgili çocukların sevebileceği tatta ve görsellikte yetişkinlerle birlikte yapılabilecek bir tarif yer alıyor.
* "Küçük eller işbaşında" kısmında çocukların kendi tasarladıkları ve hazırladıkları projeyle birlikte fotoğrafları bulunuyor.
* Derginin son kısmı "Kitap..Oyun..Öneri.." Farklı kitap tanıtımları ve oyun önerileri yer alıyor..

Her ay bu dergi bana ulaştığı için çok mutluyum. Şu ana kadar biz etkinliklerin ve oyunların sadece oğluma uygun olan kısımlarını yaptık. Henüz hazır olmadığı oyunları saklıyorum. Posterler oldukça hoşuna gidiyor hayvan posterlerini odasına yapıştırıyoruz. Duvarında, kendi boy hizasında gerçek bir penguen resmi görmek onu gerçekten mutlu ediyor.
Artık evimize her ay en az bir tane farklı görsellere sahip bir kitap girmiş oluyor. Amacım da zaten buydu. Mesela öyle çok kuş çeşidi fotoğraflarını inceledi ki,fazla detayı önemli değil ama güvercin,karga ayrımını yapması bile beni sevindiriyor. Onunla sürekli benzer kelimelerle iletişim kurmak yerine dergiyi incelerken farklı kelimeleri telaffuz etmek çok hoşuma gidiyor. Mesela derginin bir sayısından öğrenmiştik, artık helikopterlerimize 'heliport' yapıyoruz... :)
Ağustos sayısının konusu deniz, kumsaldı...Mesela dün oğluma ben denizlerdeki yumuşakçalardan bahsettim:) O gayet normal bir şekilde fotoğraflara bakarken ben hayretler içinde inceliyordum...Kabuklu deniz canlılarına bakamadım bile:) Derginin yanında hazırlanmak üzere verilmiş bir güneş siperliği vardı, üzerindeki resimlerden dolayı biz onu denizlerin kralı tacı yaptık...Bizim kral kafasına yamuk yumuk taktığı tacıyla dakikalarca eğlendi...
Önceki sayılardan aklımda kalanlardan 'pazara gidelim' vardı mesela sebze,meyveleri oradan öğrendi..
Kaya kartalından bahsettim...Çöl tilkisinin ne olduğunu birlikte öğrendik mesela...
'haydi dans edelim' sayısına bayılmıştık...Halk dansları kostüm kartları vardı birlikte birleştirdik...Farklı müzik türlerini açıp dinledik...Dans küpleri verilmişti dergiyle birlikte..Küpleri atıp üst yüzeye denk gelen hareketleri yaparak dans ettik...
Daha bir sürü şey...
Kesinlikle tavsiyemdir bu dergiyi edinin...
Umarım biz de Bilim Çocuk,Bilim Teknik aboneliklerine doğru sağlıkla yol alırız...

Sevgiyle...





20 yorum:

  1. En sevdiğim dergilerdendi. Oğluşlar büyüdüler ben özledim o dergiyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle giderse ben de çok özleyecek gibiyim :)
      teşekkürler...

      Sil
  2. Biz de oğlumuz için bu tarz bir dergi arayışındayız ve yazınızı görünce hemen geldim. Bahsettiğiniz gibiyse abone olunması gereken bir dergi. Oğlum da onaylarsa abone oluruz. Bazen istemediği olursa inatlaşıp hiç yüzüne bile bakmıyor da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz...böyle arayışta olan birisinin yazımı fark etmesi beni çok mutlu etti..benim kesinlikle tavsiyemdir böyle uygun bir fiyata gerçekten dolu bir dergi...umarım oğlunuz da onay verir:) inatlaşma meselesini biz de yaşıyoruz malesef...sesli kitapları asla begendiremedik mesela..
      Yorum için teşekkür ederim..

      Sil
  3. Benim de sevdiğim dergilerden ilk oğlumda da almıştım şimdi ona bilim çocuk küçük oğluma meraklı minik alıyorum. İkisi birlikte keyifle yapıyor. Sizin minik de severek yapar inşallah uzun yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hep böyle keyif alır..çok teşekkürler

      Sil
  4. Benimde iki kızım var ikiside çok seviyorlar dergileri ve çok fazla vakit geçirebiliyorlar bende çok faydalı olduğunu düşünüyorum bir kaç aydır ihmal ediyoruz faydalı bir paylaşım olmuş bizim için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Benimde iki kızım var ikiside çok seviyorlar dergileri ve çok fazla vakit geçirebiliyorlar bende çok faydalı olduğunu düşünüyorum bir kaç aydır ihmal ediyoruz faydalı bir paylaşım olmuş bizim için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dergilerle kitaplarla vakit geçirebilen çocuklarımız var ne mutlu bize:) yorum için çok teşekkür ederim...

      Sil
  6. Cok güzele benzior :) benim kizda 16 aylik. Ama bir yasindan beri kitapları kurcaliyor. Ben yasina bakmiyorum. Görseli cok olsun yeter. Oda karistirmaya bayiliyor :) Bu arada Allah bagislasin minigiii 😘💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Allah bütün yavruları anne babasına bağışlasın.. kızınız da kitaplardan zevk alıyorsa doğru zamanı belirleyip siz de abone olabilirsiniz bu dergiye. İnanın bizler için bile gerekli:)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  7. Bizim ufaklık çok seviyor bu dergiyi. Konuya uygun eşleştirme kartlarıyla oyun kurmak güzel oluyor. Etkinlikler güzel.Çocuğa eğlendirirken öğreten bir dergi.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel:) Kartlar bizim için de öyle kurtarıcı gibi...bir de evin her köşesinden çıkmasalar iyi olacak :)

      Sil
  8. Çocuk dergileri gerçekten çok eğlenceli. Ben de oğluma severek alıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet özenle emek verilmiş dergilerden faydalanmak gerekiyor.. teşekkür ederim:)

      Sil
  9. Henüz evli değilim ama ilerde Allah nasip eder de evlenip çocuğum olursa faydalanacağım bir yazı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel,faydalı olacaksa:) zamanı geldiğinde hepsi hayırlısıyla olsun inşallah:)

      Sil
  10. Çocuklar için çok iyi olur bu tür dergiler.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.
      Sevgiler:)

      Sil