22 Mayıs 2020

KİTAP/ DİNOZORLARIN PEŞİNDE



Dinozor kitaplarımıza devam ediyoruz. Umizoomi Takımının “Dinozorlar Peşinde” olduğu bir kitap. Doğruyu söylemek gerekirse sırf dinozorlarla ilgili olduğu için çok eski basım olmasına rağmen komik bir rakama aldığım ve beklentimin çok üstünde çıkan bir kitap oldu.
Umizoomi takımının dinozor müzesinden kaçan dinozorları Umi şehrinde aramalarını ve onları bulup tekrar müzedeki yerlerini almalarını anlatıyor.
İçinde barındırdığı maceranın yanı sıra okurken çocukları da kitaba katacak etkinlikler yer alıyor.
Kitap Timaş  Yayınları tarafından Etkinlikli Hikaye Kitabı kategorisinde çıkmış. Arka kapakta yer alan kitap kazanımları şöyle:
-          Bir örüntüdeki ilişkiyi belirler.
-          Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tanımlar.
-          Uzamsal ilişkileri ifade etmek için uygun terimleri kullanır.
Kitap okul öncesi eğitim programını ve ilköğretim 1. Sınıf matematik dersi öğretim programını destekler nitelikte imiş. Yani 5  yaş ve üzeri için uygun bir kitap.
İçinde yer alan örüntü kısımları ve geometrik şekillerin birleşiminden oluşan görseller oğlumun fazlaca ilgisini çekti. Kitap çocuklara yönelik etkinlikler barındırdığı için uyku öncesi kitabı olmaya uygun değil. Gün içinde eğlenceli vakit geçirmek için tercih edilir. Çocuğumuzla eğer istersek kendi katkılarımızı da yaparak bir kitapla birlikte çok rahat bir saati bulan güzel zaman geçirebiliriz.
Evet bu kitap bizim tekrar tekrar okuduklarımızdan oldu. Oğlum içindeki etkinlikleri ezberlemiş olsa da hala büyük keyif alıyor.




1 yorum:

  1. merhaba keyifli bloğunuzun takipçisiyim ben de beklerim sayfama arzu ederseniz sevgilerimle

    YanıtlaSil